Karácsonyi csomagolás

Rénszarvasos.


Miért pont rénszarvas? Mert az olyan játékos, télies, a Mikuláshoz és a karácsonyhoz kapcsolódó, egyedi és ilyen még nem volt (legalábbis nálam nem).

Mert ünnepi csomagolás mindig volt, főleg karácsonykor. Már többször leírtam, hogy a csomagolást azért tarom fontosnak, mert azzal is közvetítem, hogy közben Rád gondoltam, mert fontos vagy nekem.

Volt már fenyőfás, házikós, hóemberes, kis és nagy zsákos, giga-szaloncukros, vagy csak kekszes vödör felturbózva, akarom mondani kidekorálva. Kattints a linkre!

http://www.modernnagyi.hu/2019/12/karacsonyi-csomagolas.html 

http://www.modernnagyi.hu/2018/12/karacsonyi-csomagolas.html 

http://www.modernnagyi.hu/2020/12/egy-rongyos-lepedo-sok-elte.html

http://www.modernnagyi.hu/2020/12/giga-szaloncukor.html

Ám most, megvettem a legolcsóbb Tesco- s reklámszatyrot, melynek a mérete 45 x 32 cm, vagyis pont jó, ajándékok tárolására, és ezt alakítottam át, tettem ünnepivé, egy rénszarvas fejjel.

Először fogtam egy ív, már félbehajtott újságpapírt. Erre rajzoltam rá a kívánt figurát, majd külön a szarvakat. Egyszerre vágtam ki a kettőt (félbehajtott lapon), így biztos, hogy szimmetrikus lesz a két oldal. Ez lett az alaklemez, amit minden kartonlapra (karton doboz) ráraktam, körbe rajzoltam és kivágta. 

Ezt követően elkészítettem a szemeket. Kék kartonlapra fekete ovális lapocskát ragasztottam, melyen van egy kis fehér pötty, mintha csillogna a szeme. 

Végül, megcsináltam a piros orrot. Piros kell, hisz a leghíresebb rénszarvas Rudi, akinek az orra piros volt. A képen látható módon fehér kartonra piros, kilyukasztott ovális filcet varrtam, majd ezt ráragasztottam a barna filc anyagra, végül az egészet a kartonlapra. 

Nem maradt más hátra, mint hogy ezt ráragasszam a tescos zacsira, de előtte fehérre festettem a környezetét, hogy a barna alapon, a barna szarvasfej kitűnjön. 

A legvégére hagytam a száj és szarvak felhelyezését, aztán jöhetnek az ajándékok bele, de ez már az angyalkák dolga.  


 

Megjegyzések