Karácsonyi csomagolás


Hóemberek és házikók a fa alatt.  
Ünnep nélkül nem lehet élni. Az ünnepek szebbé, változatosabbá teszik az életünket. Persze ez csak akkor igaz, ha mássá, hangulatosabbá tesszük a napot.
Hogyan? Színekkel, illatokkal, zenével. Bővebben: szép ruha, halk zene, finom étkek szépen szervírozva, ízléses teríték, virág, gyertya és egyéb díszítés stb.
Mondhatnánk, hogy ez csak külsőség. Sokan talán azt gondoljátok, hogy ez nem is fontos. Szerintem sem a legfontosabb, de ez adja meg azt az alaphangulatot, amivel jobban át tudjuk élni az ünnep belső hangulatát, ami közel visz bennünket a lényeghez, a tartalomhoz. Mindig tudnunk kell, hogy mit ünneplünk, és hogyan közelítsük meg, hogyan készítsük rá a testünket, lelkünket. Nem mindegy hogy gyermek vagy egy felnőtt születésnapját, vagy hogy karácsonyt vagy szilvesztert ünneplünk. A dekorációval, a kellékekkel befolyásolhatjuk a saját és a vendégeink hangulatát.
Minden évben kitalálok valami csomagolási módot karácsonyra. Tavalyelőtt kisházak rejtették az ajándékokat, tavaly hóemberek, az idei még meglepetés.
Hogy melyik milyen és mekkora, azt elsősorban az ajándék nagysága határozta meg. De igyekeztem a különbözőség és a hasonlóság összhangját megteremteni úgy, hogy mindegyik hóember, vagy kisház, egy kis egyéniséget hordozzon magán.
Valamennyi hóember fehér kartonpapírból készült. Először hengereket készítettem. Ám a hengerek lehettek állók vagy fekvők és kicsi vagy nagyok, alacsonyak vagy magasak. Mindegyik kapott szemeket, szájat, gombokat és persze kalapot.

A házikók közönséges dobozból készültek, vagy az ajándék a saját dobozában maradt. Széppé a színes csomagolópapír teszi őket, melyre négy más színű ablak és tető került.  A tető lényegében csak annyiból áll, hogy a csomagolás két végénél az egyik összehajtást nagyobbra hajtom, és nem ragasztom le, hanem állni hagyom.




Megjegyzések