Egy rongyos lepedő sok élte

 Mi kerül a fa alá? 


 Zsák. De nem akármilyen! Karácsonyi! Igaz, régi lepedőből készült, de ünnepivé tettem. Aki annyi idős, mint én, az élete folyamán sok ágyneműt elhasznált (ráadásul a szülőktől is megörökölte), így óhatatlanul sok közte a selejt. Ezeket a világért sem szabad kidobni. Felhasználásuknak se szeri, se száma.

Már korábban is raktam fel ilyen írást. Pl. Lehet vele labdázni. Persze nem a labdát helyettesíti, hanem csak kiegészítő a játékhoz. 


Lehet rá festeni, ilyet is mutattam már.




Most, karácsonyra készülve, varrtam egy rakás zsákot. A kevésbé sikereseket egy játékhoz fogom felhasználni. Készítettem egy manósapkát is. A játékunk lényege, hogy mindenki kap egy kis töltőanyaggal töltött zsákot, amivel harcolhat a sapkáért. A sapka először az én fejemen lesz, de ha valaki meg tudja szerezni, viheti. A zsákok teljesen könnyűek és puhák, úgyhogy nyugodtam csépelhetjük vele egymást. Tudom, ez nem annyira karácsonyi és meghitt, de most csak az udvaron bolondozhatunk, ott pedig muszáj mozogni. 


A legjobban sikerült zsákokat tovább díszítettem, ezek majd a karácsonyfa alá fognak kerülni, ők rejtik a család ajándékait.



Már van varrógépem, úgy hogy a téglalapok beszegése, illetve összevarrása, gyorsan ment. A zsák széleit arany szegőszéllel varrtam körbe. Ezt követően, újságpapírból kivágtam egy fenyőfaformát. 


Ezt ráraktam egy jó nagy kartonpapírra (TV doboz), körberajzoltam és kivágtam. E mögé raktam a fehér zsákot, és arany festékkel befújtam. Már csak tele kellett pakolni, égy szép arany-fehér szalaggal bekötni, és kész.



 

Megjegyzések