Ismét labda

 Játék kint.


Hál ’istennek jó idő van, és „sajnos” a tatanév is befejeződött. Lehet menni az udvarra, a játszótérre, a szabadba. Íme, egy két régebbi játék a www.modernnagyi.hu oldalon.

Gondolom, a „pöckölés” szót meg kell magyaráznom. Ez csak annyit jelent, hogy odébb taszajtunk, lökünk valamit, a mi esetünkben, egy labdát. Ezt sokféleképpen lehet, ez a játék lényege.

Köves, betonos részen rajzolunk krétával egy területet, bele 6 vagy 8 karikát, és abba számokat. A könnyebb összeadás kedvéért kerek számokat, pl: 10, 20, 100, esetleg 1000. A játékot 2, 3, 4, esetleg öt személy játszhatja. Minden játékosnak van egy labdája, és van még egy, az Öcsi. Öcsi kisebb, mint a többi. A feladat az, hogy Öcsit be kell pöckölni valamelyik mezőbe, lehetőleg a legtöbb pontot érőbe. Kézzel nem nyúlhatunk a labdákhoz. Vagy lábbal (mint a fociban), vagy egy bot segítségével meglendítjük úgy a saját labdánkat, hogy azzal az Öcsi bekerüljön a karikába, lehetőleg a legnagyobb értékűbe. Ha sikerül, újból ő rúg, ha nem, akkor jön a következő játékos. A végén az győz, akinek több pontja van.

Megjegyzések