Nyári játékok az udvaron


Melegben a víz a legjobb!

       Nem csak inni, játszani is. Frissít, hűsít, szórakoztat, megnevettet. Még visszavan 1-2 hét az iskola és az óvoda kezdéséig, ki kell használni. Ilyen, azaz vizes játékokat gyűjtöttem össze és adok közre, a saját és az internetes ötletek nyomán.  (http://csoppkeblog.hu/2014/04/30/20-mokas-jatek-a-szabadban)
Buborékkészítés: A legegyszerűbb vizes játék a kis, vagy nagy buborékkészítés. Ilyeneket lehet boltban kapni, de házilag is könnyen készíthető, a szájjal fújt kicsitől, egészen a fonallal készített óriásig. Mi most óriásokat csináltunk. A siker titka, a jó mosogatószeres oldat, amibe sütőport is teszünk.
Ha nincs medence: Műanyag takarófólia és erős ragasztószalag kell hozzá. A fóliát kiterítjük a fűre, rögzítjük, majd vizet engedünk rá. A víz gyorsan felmelegszik, kellemes benne bukdácsolni. Egy-két gyermek esetében szükségesetén, jó nagy, szétvágott szemeteszsák is megteszi.
Flakonos játék: egy üdítős flakont kell kifurkálni, szikszalaggal ráerősíteni a slaug végére, és garantált a felfrissülés. 

Rajzoljunk színes jégkockákkal! A vízbe színes festéket vagy ételfestéket kell tenni, majd be a fagyasztóba. Másnap már használható.
Művészetnek nincs határa! Kifeszítünk egy rossz fehér lepedőt. Festékes vízbe mártott szivacs dobálásával látványos az eredmény.
Jégkocka-hajók alufólia „folyón”: Jégkocka-tartóba színezett vizet teszünk, és amikor kicsit már megdermedt, fogpiszkálót szúrunk bele. Ha teljesen megfagyott, kivesszük, és kis vitorlát szúrunk rá papírból. Keménypapírbók lejtőt alakítunk ki, melyre a fóliát tesszük. Aztán indulhatnak a kishajók. (Forrás: http://www.readingconfetti.com/2013/05/tin-foil-river-and-mini-ice-boats.html)

Megjegyzések