Játék kánikulára

 Csak szivacs és víz kell. 


Feltételezzük, hogy tényleg nagyon meleg van, fürdőruhára lehet vetkőzni, na és persze egy kis kert vagy udvar is kellene. Kínos lenne a következő játékokat lakásban előadni.

1.Álljatok egymástól kb. 2 méter távolságra. Kaptok egy-egy vödröt teli vízzel. A cél, hogy a vizes szivacsotokat beledobjátok a másik előtt lévő vödörbe. Annál jobb móka, minél vizesebb a szivacs, ne nyomd ki! Az egymástól való távolságot egyre növelhetitek, így a játék sokáig élvezhető, egyre nagyobb kihívás, ti pedig egyre vizesebbek lesztek.

2.Ugyanez a játék, csak párban. Szóval mindenkinek van szivacsa, de páronként egy-egy vödör víz.

3.Biztosan mindenki ismeri labdával a kiszorítós játékot. Ha van bőven hely, ezt meg lehet csinálni szivaccsal is.

4.Szintén a labdával ismert módon, mártogatott szivaccsal is lehet egymásnak dobálni, „labdázni”. Lehet nehezíteni: Fél lábon állva, két kézzel vagy egy kézzel dobni, csukott vagy bekötött szemmel dobni stb.

5.Ügyeskedjetek, egyensúlyozzatok a fejen a szivaccsal, jussatok el így a kert egyik végéből a másikba!

6.Vízes lábnyom, kéznyom, négykézláb-nyom: Ha beleléptek egy lavór vízbe, és utána különböző módon lépkedtek (kicsit, nagyot, terpeszben, hátrafelé, négykézláb stb.) a kövön, rövid ideik ott marad a nyomtok. Ezen kell gyorsan a másik játékosnak végig haladnia, majd a következőnek, és megint a következőnek. Aki eltéveszti zálogot ad.

7.Sarazás. Aki bevállalós, ezúttal a homokozóban sarat készít, és hagyja, hogy a gyermeke sarazzon, maszatoljon a saját fantáziája szerint. Ha nincs udvar és nincs homokozó, akkor kisebb lavórban is lehet sarazni az erkélyen, stb.


8.A sarazás és a vizes lábnyom kombinációja. Híg sárba lép a gyermek, és ezekkel csinál nyomokat az udvar, vagy a külső terasz kövezetén.

9.Az egyszerű dagonyázás. Hogy mi az? Amit a kismalac is csinál a sárban. 


10. Sarazás bennszülött módra. Tudjuk, hogy egyes bennszülötteknél divat/ szokás volt a harci vagy gyógyászati okok miatt, a test, az arc bekenése sárral, növényi vagy állati eredetű kenőcsökkel. Itt az alaklom, ki lehet próbálni. Hogy hogyan lehet színt belevinni? Vagy gyerek sminkkészletet használtok a sár mellett, vagy ételfestéket raktok a sárba (az ételfesték olcsó, a második vagy harmadik mosakodás után lejön). 


Jó szórakozást! Szülőkkel egyeztetni kell! Hosszú hajúak kössétek fel, vagy húzzatok valamit a fejetekre! Sárosan, kikenve be ne menjetek a házba! Esetleg jöhet egy slaugos, hűsítő fördőzés. 

  

Megjegyzések