Játék az udvaron, ismét

 Labdázás, vagy lepedőzés? 


Ha labdával labdázni kell, akkor a lepedővel lepedőzni. Nem igaz? A mai gyerekek szívesen vannak bent a lakásban, mert nagyon jól elvannak a kütyüjükkel, én viszont mindent elkövetek, hogy legyen kedvük kimenni és rohangálni. Ehhez néha frissíteni kell az ötlettárunkat. Ismét egy agyonhasznált lepedő (itt is ezt használtam: http://www.modernnagyi.hu/2020/09/a-mi-tengerunk.html ) jobb, egészségesebb részéből kivágtam egy jó nagydarabot. Még csak be sem szegtem. A játék – mint ahogy a képen is látszik – rém egyszerű és mókás.

Attól függően, hogy hányan játsszák, változhat a szabály.

Mi csak hárman voltunk, így két személy a lepedődarab egy-egy sarkát fogta, a harmadik pedig hol beledobta a labdát, hol pedig elkapta. A lepedőt tartónak az volt a célja, hogy elkapja és eldobja (lepedővel) a labdát,  a harmadik személynek pedig az, hogy ügyesen dobja a lepedő felé és a lepedőből kirepülőt elkapja. Nem is olyan egyszerű!

Ha négyen játsszák, akkor kettő lepedő kell, ez még mókásabb. Lepedővel kell dobni egy párosnak, és lepedővel kell elkapni egy másik párosnak. Ha nagyon nagyon meleg van, a labdát helyettesíthetjük vízbe mártott szivaccsal.    

Ha öten játsszák, akkor ketten-ketten fognak egy-egy lepedőt, és középen valaki a labdát függőlegesen jó magasra feldobja. A két lepedős párosnak, illetve valamelyikének el kell kapnia. Az elkapó páros mondhatja meg, ki legyen a következő dobó.  

Megjegyzések