Ügyes kezek 4.

 Buborék, csipesz és Mariska. 


Őszintén szólva mindhárom ötletet a netről loptam, némi átalakítással. Ám így is örülök neki, mert mindegyikkel nagy sikerem volt (mármint az unokáknál). Annyira egyszerű, olcsó játék, és mégis szórakoztató, hogy mindenkinek csak ajánlani tudom.

A buborékos játék, szinte évszázados múltra tekint vissza. A mienk, csak annyiban tért el az eddigitől, hogy egy lapos tányéron csináltuk. Egy tálkába 2 rész mosogatószert, 1 rész vizet összekevertünk, majd ezt öntöttük egy lapostányérba. Egy szívószállal el kezdtük fújni, és a legkülönbözőbb, színjátszó gömbök, vagy inkább félgömbök jöttek létre. Néha egy-egy nagy, néha sok kicsi, máskor pedig a nagyban egy kicsi. 


A másik, a golyó a lejtőn játék. Mi egy ferdén tartott hosszú vonalzót használtunk lejtőnek. Ezen a golyót legurítani nem lehetetlen, de nagyon nehéz. Hadd próbálkozzon a gyermek. Hogy cikk-cakkban menjen le, az meg szinte kizárt. Egy-két ruhacsipesz azonban megoldja a kérdést, bár csak akkor, ha nagyon jól vannak elhelyezve.


Az én videóm nem sikerült, de itt van egy jobb.   https://www.instagram.com/p/CEKFzI6ptId/  

Végül a szemforgató Mariska! Rajzolunk egy olyan figurát, aminek a fél szeme üres, vagyis ki van vágva, a másik feléből szempilla lett. A háta mögé teszünk egy húzogatható lapot, amin a szemgolyó van. A lap mozgatásával, mozog Mariska szeme. 

   „Ügyes kezek” címmel, már raktam fel egy két dolgot, itt megnézhetitek: http://www.modernnagyi.hu/2018/08/ugyes-kezek-1.html

http://www.modernnagyi.hu/2018/08/ugyes-kezek-2.html

http://www.modernnagyi.hu/2018/08/ugyes-kezek-3.html

 

Megjegyzések