Hóember, hó nélkül

Advent 2022.


Várakozás, készülődés. Mire is? Természetesen a karácsonyra. A várakoznak nem csak szellemisége van, hanem látható tárgyi, azaz dekorációs elemei is. Ilyen az ajtóra vagy asztalra helyezhető koszorú, a négy gyertya, a naptár, a sajátos színeivel és formáival.

Tavaly irodalmi adventi naptárt készítettem, vagyis minden nap, advent vasárnapjától karácsonyig, egy-egy novellát vagy mesét kapott a kedves Olvasó tőlem. http://www.modernnagyi.hu/2021/11/27-az-en-adventi-naptaram.html . Az idén naptár helyett az angyali számok bemutatására vállalkoztam, de azért a külsőségekről sem feledkeztem meg. Elkészült az udvari koszorú, az ajtódísz és a hónélküli hóember.

Egy elrongyolódott egy fehér, frottír fürdőköpeny adta az ötletet, hogy hóembert csináljak. Hoztam a boltból egy nagy kartondobozt. Rajzoltam rá 3 karikát, majd kivágtam. Belülről hozzáerősítettem egy viszonylag vastag botot, mely a feje búbjától az aljáig tartott. Kétszer három karikát vágtam ki az anyagból, majd a széleken összevarrtam. Az egyik oldalát meghagytam laposan, a másik oldalát kitömtem a maradék anyaggal és összegyűrt reklámújságokkal, a domború oldalára piros papír orr, és fekete szemek, gombok kerültek. A fején a sapka egy rossz melegítő szára, ugyanebből készült a sál is. 

Tekintve, hogy vizet nem hosszú ideig bírná, fedett helyre tettük ki.

Megjegyzések