27. Az én adventi naptáram

 Irodalmi adventi naptár.

Mitől irodalmi? Attól, hogy minden nap, karácsonyig egy-egy mesét, vagy novellát kínálok. Mindegyik, valahogy kapcsolódik a télhez, de még inkább karácsonyhoz, illetve a szeretethez.

(Ez még a régi.)
Nagy fába vágtam a fejszém! Egy nem hagyományos, de ADVENTI NAPTÁRAT készítettem, és mint minden ilyen, naponta egy-egy meglepetést kínál, egészen karácsonyig.  Csak ki kell nyitni az ablakot, és máris egy írással találkozik az érdeklődő, egy hozzáillő kép kíséretében. Többnyire novellák, de számos mese, és egy-két vers is lesz. 
(És az új)

Az advent, a Karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól, az idén nov. 28-tól, mától, karácsonyig, azaz dec.24-ig tart. Ez pontosan 27 nap, vagyis 27 olvasnivaló várja a látogatóimat. A mai naptól, a 27-től kezdem, majd holnap jön a 26, aztán a 25, a 24, és így tovább, amíg el nem érünk az 1-ig, ami már karácsony szentestéje lesz.

A történetek néha valós, megtörtént eseményeken nyugszanak (mint pl. Egy régi, régi karácsony, vagy a Söprűnyél karácsonyfa),


de többnyire a fantáziám szüleményei (Karácsony Peruban).

Durvaság, politika, obszcén kifejezés garantáltan nincs benne, így gyermekek is bátran olvashatják. Sőt – ha lehet ilyet mondani – tanulság, tanulni való akad bőven!

Több közülük már megjelent egy-egy könyvben, pl: A Szívek karácsonya, vagy a Hold barátsága, stb. ezekhez, sokhoz nővérkém, Horváth Hermina grafikus, készített illusztrációt, mint ahogy az E-book formájában megjelenő, „Karácsonyi történetek” című könyvem címlapját.                                                                                           

Olvassátok, lengje be szobátokat a meghittség, a szeretet, a megértés, az igazi ünnepi hangulata. 





 

Megjegyzések