Nyári divatbemutató

Ruhatervezés Nagyi-san.

Mármint, „Modernnagyi”-san. Nem kell hozzá sok minden. Aszfalt és kréta vagy kartonpapír és ceruza. Meg persze levelek, fű, virág és sok-sok fantázia. Elszabni nem lehet, igaz, nem is tartós.

Egy-két éve nagy karton lapokból kivágva, festéssel ruhákat terveztünk, illetve csináltunk.  http://www.modernnagyi.hu/2021/07/a-kifuton-lady-er-es-lady-li.html .

Nem régiben pedig nagy fejeket rajzolva az aszfaltra, virágokból, levelekből frizurát csináltunk neki, ez volt a „Modernnagyi hajszobrászata”. http://www.modernnagyi.hu/2022/07/nagyi-hajszobraszata.html?spref=fb&fbclid .

Most is virágokat leveleket, mindenféle növényi részeket használunk fel. Ám most az egész alakot meg kell rajzolni. Ehhez adok egy kis segítséget. Mivel manökeneket rajzolunk, egy kicsit torz arányokat használunk. A divattervezők ugyanis, nagyon hosszú, vékony alakokat rajzolnak, illetve öltöztetnek. Ezeket az arányokat használtam én is. Az alakot rajzolhatjuk krétával aszfaltra. Előtte húzunk egy egyenest, ezt 9 egyenlőrészre osztjuk, és a képen látható módon megrajzoljuk a testet. 

Rajzolhatjuk kartondoboz lapjára is. Ez annyiból jobb, hogy használható alaklemezként is. Pl. a felnőtt megrajzol egy ilyet, a gyerekek pedig csak körbe rajzoljak. Eztán jön az öltöztetés. Bármi felhasználható, amit a kertben látunk, találunk. A virágszirmok, pl. a rózsaszirom, nagyon szép tud lenni.   

Megjegyzések