A kifutón Lady Er és Lady Li

 Divatbemutató.


Terveztünk, rajzoltunk, festettünk, nyírtunk, végül bemutattuk a kollekciónkat. Igazi, jó, képességfejlesztő móka, hisz szinte mindent fejleszt. Csak kicsit csajos.

Nyári szünetre ajánlom, mert pár napig is eltarthat és időjárástól független. Először is nagy karton lapok kellenek. Persze, aki nem rég vett TV-t, vagy hűtőszekrényt, annak ez nem probléma. Lehet boltokból, áruházakból is beszerezni. Falun, nem tudom milyen forrás van, de ez legyen az ő gondjuk. Ha már van alapanyag, jöhet a tervezés. Három módja lehet: Kisebbeknek rajzoljon a felnőtt egy alaklemezt, amit a gyermek csak körül rajzol, és „felöltözteti”. Nagyobbacskáknak meg kell mutatni, hogy hogy lehet egyszerűen, gyorsan, női alakot felvázolni. Még nagyobbak, oldják meg maguk, hagyjuk, hadd kísérletezzenek. 

Jön a rajzolás. Bíztassuk a gyerekeket arra, hogy eresszék el a fantáziájukat, bármilyen furcsaságot, merészséget, különlegességet papírra vethetnek. Ezt követi a színezés, itt is csak bátran, csak merészen!

Egy nagy lapon, egy alak felvázolása nehezebb, mint a kicsin. Mi azt a megoldást választottuk, hogy egyszerűen körberajzoltam a lapon fekvő unokámat. Erre került a „ruha”, vagyis, ruhát rajzoltunk – a tervek alapján – az alakra.


Végső formáját lehet festve, vastag filctollal rajzolva, színes papírt ráragasztva vagy ezeket övözve, megadni. A kivágást jobb, ha felnőtt csinálja, vastag kartont nagyon nehéz vágni.

Én sniccerrel csináltam. Végül kipróbáljuk – tükör előtt – hogy hogy kell magunk előtt tartani, hogy úgy tűnjön, mintha rajtunk lenne. 

Ha minden kész, le kell ültetni a családod, és jöhet a bevonulás, a manökenhez illő beállás és a fotózkodás. 


Megjegyzések