Ismét mágnes

 Mágneses foci. 


Játékon keresztül a legegyszerűbb a tanulás. Ezt már régóta hajtogatom. Alig két hónapja már írtam a mágnesről (hisz hetedikes és harmadikos unokámat is érinti). Akkor pár játékot be is mutattam:
http://www.modernnagyi.hu/2020/10/tojas-lamour_31.html . Ám készítettünk egy másikat is, amit most teszek nyilvánossá.

Barkácsboltokban lehet kis, kerek mágneseket kapni. Egy csomagban 20 db van, ilyet vettem már korábban. Készítettünk neki kis henger alakú dobozkát, négy pirosat és négy kéket. Mindegyik hengerbe két db mágnest raktunk úgy, hogy legyen, amik vonzzák egymást, és legyen, amik taszítják egymást. 


Egy mekis pohártartóból késztettük a pályát. Középen egy válaszfal van, azon egy rés, amin átmehet a „labda”, a két-két végére pedig kaput rajzoltunk. Egy-egy térfélen egy-egy gumit fűztünk át, aminek a megfeszítésével lőni lehet. A cél, hogy a másik térfélre jusson a labda, illetve bemenjen a kapuba. A játékot nehezíti, hogy a mágnesek közben vonzzák, vagy taszítják egymást. Minden játékos, csak a saját térfelén rendezgetheti a bábjait, így előfordulhat, hogy már nem tud lőni, akkor elvesztette a játékot, még akkor is, ha több gólt lőtt.  


 

 

 

Megjegyzések