Mikulás


A Télapós ajándékok helye. 

Tavaly a négy unokának, négy kiscsizmát készítettem (http://www.modernnagyi.hu/2018/11/mikulas-3.html ), az idén négy különböző tároló várja az ajándékokat, illetve hogy azokat a kis gazdáik megtalálják.
Nyáron nagy festésben voltunk, így épp 4 db lazúr-festékesdoboz ürült ki. Mindegyiket kimostam, lecsiszoltam és átfestettem fehérre. 

Eztán jött a tervezés. Egyrészt legyen hasonló, másrészt igazodjon mindegyik az ünnep hangulatához és a korosztályhoz. Így a két kisebbik leányzónak, teljesen konkrét, az ünnepnek megfelelő, télapó illetve hóember készült. A nagyobbik leányzónak már kicsit elvontabb, kis házikót terveztem. A 12 éve fiúnak, a jelenlegi érdeklődésének megfelelően egy „fortnite”-t, pontosabban annak egyik bábuját, a „fortnite banana”-t csináltam meg. Ez volt a legnehezebb, hisz a doboz adott, az hogy tartály legyen, vagyis a funkciója megmaradjon az fontos volt, ugyanakkor valamennyire hasonlítson is a banán figurára. A tetejét, ami leemelhető és üreges, papírmaséból barkácsoltam.

A készítési mód hasonló. Mindegyiket kívülről bevontam dekorgumival, a télapót, piros, a hóembert fehér, a házikót és a banánt sárgával.  Ami a doboz fölé került, az nem egyszerűen a levehető tető, hanem megadja a figura jellegzetességét is.  Így a hóember fekete kalapot, a Mikulás mikulássapkát, a házikó kéményes háztetőt, a banán pedig „fortnite banana” fejet kapott. 

Szerencsére időben végeztem velük, mert a sok festéktől és ragasztótól elég erős szaguk lett, úgy hogy most szellőztetem őket.  
Aztán majd december ötödikén kitesszük az ablakba, és a Mikulásnak már nem lesz más dolga, mint hogy telepakolja, hogy másnap négy csillogó szempár rátaláljon.


Megjegyzések