Mikulás 3.


Télapó csizmája 

          Majdnem három hét van még az ünnepig, ha valakinek megtetszik, még el tudja készíteni a Mikulás csizmáját. Igazából ez a csomagolás. Az igazi ajándék, belül rejtőzködik, vagyis rejtőzködne, ha benne lenne. Majd a Télapó dec. 5-én este beleteszi, ha akarja.

Hogy hogyan készült?
Elővettem a kerti gumicsizmámat (annak nem árt a víz, és könnyen lemosható), és szép tisztára mostam. Újságpapírcsíkokat vágtam, és összekevertem a lisztet vízzel. A papírcsíkokat belemártottam a csirizbe, és szép sorjában teleraktam vele az egész csizmát, több rétegben. Szóval ez a hagyományos papírmasé készítés. 


Száradás után, (2-3 nap) levettem, úgy, hogy hátul a kérgénél elvágtam, majd szigetelő szalaggal visszaragasztottam.  Ezt követően kicsit simára csiszoltam smirglivel. A talpat fürdőszoba szőnyegből készítettem, majd fekete filcet ragasztottam rá. Végül a csizmát először befestettem fehérrel, majd piros festékkel. Ezt többször megismételtem. A talp oldalát, fekete szigetelőszalaggal körberagasztottam. A felső szélére prémet tettem (lehetett volna vatta is).

A műveletet kétszer kellett végig csinálnom, mert egyszerre csak kettőt tudtam készíteni, nekünk pedig négyre volt szükségünk.
Most már csak a Mikit várjuk!

Hatodikán hajnalban meg is érkezett!



Megjegyzések