Első társasjátékom

Ki a gyorsabb?


Tekintve, hogy első társasjáték, a társasok alapjait akartam játékosan tanítani. Legyen dobókocka, játéktábla, többen játsszák, és persze van benne valami verseny, valami tét. Fontosnak tartom továbbá, hogy legyen gyors és sikerélményt okozzon.

A játék egyszerű, és szinte semmi sem kell hozzá, mindössze egy doboz (de egy lap is megteszi), kétféle színes papír, bábnak dugó és dobókocka.

A dobókocka a mi esetünkben (mert kicsi gyermeknek készült) az átlagnál jóval nagyobb. Eredendően üres volt, én festettem be, és írtam rá. Ez egy olyan dobókocka, hogy két játékhoz (első és második társasjátékom) készült, ezért van rajta szín is és rajz is. 

A játéktábla egy doboz, mely játéknál kiterítve használható, játékon kívül összecsukva tárolható. Ebbe ragasztottam a két színből 2-2 csíkot, ezen kell haladni. 

A bábuk dugóból készültek. Egy-egy dugót kettévágtam, és egy fehér körlapot ragasztottam mindegyik tetejére. Én csak a monogramokat írtam rá, de sokkal hatásosabb, ha a játékosok kis fényképe kerül rá. 

Jutalomnak a színnek megfelelő is gyümölcs. A pirosnál lehet cseresznye, eper, görögdinnye, alma, málna, a kéknél pedig áfonya, szilva, szeder, mézbogyó, kékszőlő, ringló, évszaktól függően.

Játékszabály:

  • 2,3 vagy 4 játékos játszhatja.
  • A játékosok felváltva dobnak.
  • Ha valaki a piros sávot választotta, és pirosat dob, léphet egyet előre, ha nem piros, akkor marad a helyén. Ugyanez a helyzet a kékkel.
  • Ha mosolygó szmájlit dob, dobhat még egyszer.
  • Ha mérges szmájlit dob, kimarad egy dobásból.
  • Cél, hogy a legfelső mezőbe, illetve a gyümölcshöz érjenek.

Aki legelőször felér, az abból eszik, amiből akar, a többiek a saját színükből. (Végül megehetik nyilván mind) 

Folytatás következik: a másik, egyszerű társasjátékkal 

Megjegyzések