Labda-maci

Játék kicsiknek. 


Kérdezheted, mi az a labda-maci. Labda, vagy maci? Hát ez mindegyik, sőt ügyességi játék. Ha van egy jó nagy kartonlapod, akkor simán elkészíthető.

Újabban, ha vesz valaki valamit – főleg, ha a netről rendeli – jó nagy dobozban szállítják ki. Ám ha ilyen nincs (tapasztalatból tudom) bármelyik áruházból lehet kérni, ingyen elvihető. Én sokszor a Tescoból hoztam.

Kitaláltam, hogy készítek egy olyan macit, amibe gurítani, és dobni kétféleképpen lehet a labdát. Hogy biztosan jó legyen az alakja, csomagoló papírra, rajzoltam először, félbehajtottam, hogy szimmetrikus legyen, vagyis egy alaklemezt készítettem.  

Elővettem, egy jó nagy dobozt, amit még szét is hajtogattam, a hajtásoknák hátulról egy másik kartonlappal megerősítettem, nehogy összecsukódjon. Elölről pedig bevontam textillel. 

A lábakat hátulról egy kisebb dobozzal, elölről a egy anyaggal bevont hungarocel formával megtoldottam, hagy meg tudjon állni a lábán. 

Elől lyukat vágtam a szájnál, szemeket és szemöldököt ragasztottam fekete anyagból, egy fél kosarat erősítettem a hasára, és két hengert vartam, amik a karok, és fogják a kosarat. 

És hogy hogyan kell vele játszani? Át lehet dobni a kislabdát a szájon, bele lehet rakni, illetve dobni a kosárba, vagy átgurítani a lába között. Utóbbi kettőt már a másfél éves kisunokám is meg tudja tenni.

 


 

Megjegyzések