December 5.

Walt Disney,


eredeti nevén: Walter Elais Disney. Chicagóban született. Trükkfilmrajzoló, producer és filmrendező. 1922 óta kísérletezett - a kezdetben karikaturista és reklámrajzoló - rajztrükkfilmekkel.

Miki egér már első filmjében, 1926-ban sztár lett. Az első egész estét betöltő rajzfilmje, a "Hófehérke és a hét törpe" 1937-ben óriási kasszasikert aratott. A film hatszorosára növekedett költségei a producer Walt Disneyt a csőd felé sodorták, azonban az elért nyereség megérte a kockázatvállalást. A trükkfilm atyja természeti és dokumentumfilmeket is készített. Kaliforniában1955-ben nyílt meg az Egyesült Államok legnagyobb turistaszenzációja, a Disneyland.

Nevéhez köthető az egyik népszerű karácsonyi mesefilm: Jégvarázs, Olaf karácsonyi kalandja

Miután segített Annának és Elzának megszabadítani Arendelle-t az örök téltől, Olaf minden szabad percét azzal tölti, hogy felfedezze a királyságot, és megértse az emberek szokásait. Miért ragaszkodnak bizonyos tárgyakhoz? Miért különbözik ennyire az egyik család a másiktól, és mi teszi különlegessé az ünnepeket?

Mindeközben Anna és Elza izgatottan készülődik az első közös karácsonyukra. A külön töltött idő azonban ráébresztette őket, hogy nincsenek ünnepi hagyományaik. Olaf tehát útnak indul, és felkutatja Arendelle legszebb karácsonyi tradícióit, hogy elvihesse ezeket barátai otthonába. Vajon Olaf, Sven és Kristoff segítségével a nővérek rátalálnak családjuk újdonsült ünnepi hagyományaira?

Tudd meg az Olaf karácsonyi kalandja című ünnepi Jégvarázs-rövidfilm alapján készült mesekönyvből!

Forrás:  https://www.youtube.com/watch?v=BLSKRuQxJWs

  

És ha Olaf, akkor nézd meg a mi Olafunkat!


  http://www.modernnagyi.hu/2020/12/olaf.html

Megjegyzések