December 21.

Lady Jayne Fonda


kétszeres Oscar-díjas amerikai színésznő. Henry Fonda színész lánya, öccse, Peter Fonda, valamint unokahúga, Bridget Fonda szintén színészek. 1937. december 21. New Yorkban született.  

A következő szösszeneteket az általa adott interjúkból vette: „Egy olyan nap, amely tele van örömmel az egy nyertes nap. Egy optimista lélek hamarabb legyőzi a betegséget, egy boldog lélek pedig nincs mit legyőzzön, mert nem ismeri a betegséget…”

„A jó dolgok nem hullnak csak úgy az öledbe. Isten nagy lelkű, de elvárja; hogy te csináld az első részt.”

A következő interjú részt a karácsonyi bevásárlások miatt raktam be. Azért ezen érdemes elgondolkodni, különösen így karácsony előtt.

„Ott tartunk, hogy a vásárlás az identitásunk része lett. Rengeteg olyan dolgot veszünk, amire nincs szükségünk. Nekem már mindenem megvan. Semmi másra nincs szükségem. Páran úgy döntöttünk, hogy a mai tüntetésre pirosban jövünk, úgyhogy elmentem egy áruházba, és megvettem egy piros kabátot a leértékelésen. De ebből elég volt. Mostantól nem vásárolok több ruhát, azt fogom hordani, amim van.”

Persze értem én, hogy ki akarunk tenni magunkért, mindenkinek örömöt akarunk szerezni, ezért össze-vissza vásárolunk mindent. Több élelmet, több italt (nehogy kevés legyen), olyan játékot vagy ruhadarabot, ami esetleg csak nekünk tetszik, vagy ami még számunkra kifizethető, aztán lesz, ami lesz. A megajándékozott, persze úgy csinál, mintha örülne.

Tavaly karácsony után volt egy betelefonálós rádióműsor, ahol azt kérdezték ki, milyen „érdekes” ajándékot kapott.  Csak kettőt említek belőle. Egy férfi az anyósától, melltartót kapott, azzal, ha neked nem kell, majd jó lesz a feleségednek. Egy másik, aki szakállas, a sógornőjétől borotvaszeszt és borotvahabot kapott.

Persze, ez csak egy rádióműsor volt, mert velünk ugye ilyen sosem fordulna elő!

Megjegyzések