December 10.

Szűcs Lajos


1943. december 10-én született, Apatin, Szerbiában, és Budapesten 2020. július 12-én halt meg. Híres olimpiai bajnokunk, a magyar labdarúgás mestere volt, balfedezet, beállós, középpályás. Az év labdarúgója, egyszeres világválogatott. Felesége Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő.

Magyarországon, és a legtöbb európai országban karácsonykor otthon, vagy családi vendégségben vannak az emberek. Angliában azonban hagyománya van a karácsonyi meccseknek.

December 26-án délután fél 2-től egészen este 11 óráig rendeznek mérkőzéseket az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságon. A Premier League-ben ez már-már hagyománnyá nőtte ki magát, így a játékosoknak nem újdonság, hogy a december 26-ai ünnepnapon is pályára kell lépniük. 

Az angol klubcsapatok évről évre maratoni hosszúságú szezonokat teljesítenek, ugyanis a legjobb gárdák a bajnokság mellett két hazai kupasorozatban, valamint európai kupákon is versenyeznek.

Éppen a szoros versenynaptár miatt kényszerül rá az angliai szövetség, hogy karácsonykor is rendezzenek fordulót.

Természetesen a futballrajongók ezt mindig örömmel fogadják, de azt sokan hajlamosak elfelejteni, hogy ez bizony komoly áldozattal jár a sztárfocisták részéről. A december 26-ai forduló egyben azt is jelenti, hogy december 24-én vagy 25-én edzeniük is kell, így a játékosok kevés időt tölthetnek együtt családtagjaikkal a karácsonyi időszakban.

Szűcs Lajosnak biztosan nem kellett az ünnepi családi vacsoráról lemondania, hisz ő mindig magyar csapatban játszott.  

Megjegyzések