Diótörő 3.

Karácsonyi kellékek. 


Persze, az idén ez is diótörős. Névjegykártyák, asztaldísz és mézeskalács, esetleg zene. A lényeg, vagyis az elképzelésem az, hogy az egész napot végig kísérje a DIÓTÖRŐ hangulata, mely azt hiszem, igazán karácsonyi.

A fahéj és szegfűszeg illata hozzátartozik a karácsonyhoz, mint ahogy a mézeskalács sütése, formázása is. Szóval ebben nincs semmi új, ha csak az nem, hogy ezúttal ez is diótörő. Ami jó benne, hogy ezt már csinálhatjuk közösen a gyerekekkel. Nagy ügyességre és odafigyelésre lesz szükség, mert itt festeni is kell. Az külön büszkeséggel tölt el, hogy a diótörő-kiszúrót a legnagyobb unokám készítette.


 (+KÉP a puszedliről, melyet csak sütés után tudok betenni, az pedig karácsony előtt 1 héttel lesz.) Íme: 
A színezés ételfestékkel, a díszítés tubusos cukormázzal készült. 

A karácsonyi terítékre mindig nagy gondot fordítottam. Szerintem egy ünnepi teríték tükrözze az ünnep jellegét, sugározza azt a hangulatot amiért az egész család összejött, és ünnepi ruhát öltött. Most pedig a karácsonyon túl a diótörőnek is szerepet kell adni. Ő lesz az asztaldísz, az asztal közepén. A koncepció: egyrészt a mese alapja (diótörő, Marika, utaznak a csajkán), másrészt karácsonyi, örökzöldek. 


(KÉP a karácsonyi asztalról, melyet csak karácsony után tudok betenni.) Íme a beígért kép: 

Az ünnepi teríték része a szalvéta és a díszes névjegykártya. Persze 10-15 főnél még névjegykártya nélkül is lehetne helyet foglalni, ez csupán az ünnepi hangulat fokozása érdekében történik.  


Ha ezt fehér asztalterítőn, egy piros szalvétára tesszük, némi piros dísszel és zöld fenyőágacskával, szerintem szerény, de könnyen kivitelezhető és hatásos lesz. KÉP kártyák szalvétával, dísszel

Ráadásul, a Diótörő legszebb dallamai:

Keringő: https://www.youtube.com/watch?v=lbFUasvRPQM&t=122s

Nyitány: https://www.youtube.com/watch?v=gaDkDnNGqdQ&t=145s

https://www.youtube.com/watch?v=K-2NZIBoX2A

 


Megjegyzések