Óriás Ormos ozsonnája

Bolondozás az udvaron.


Azért javaslom az udvaron, mert ott nem számít, ha az óriásunk kicsit malackodik, vagy morzsál. Merthogy a feladat nem más, mint Ormos megetetése. A kérdés csak az, hogy kinek, és hogyan.

Ormos egy hatalmas kartonpapír figura. A kartonlapot a Tesco -ból kértem. Ilyen lapokkal van elválasztva egymástól 1-1 flakonsor. Egész óriás készítésére esélyünk sincs, ezért csak a felső testét, azt is hiányosan készítettük. Először ceruzával  megrajzoltuk, majd kifestettük végül kivágtuk. Meglepően könnyű volt vágni. 


Miután a szájnál kivágtuk egy rést, a korok helyét is kivágjuk. A feladat eztán következik. Valaki (valakik) tartja az óriást, valaki pedig mögé áll. Aki mögötte van, kidugja a karját a két lyukon, és kezébe veszi az ennivalót. Ha kiakarunk szúrni vele, akkor fagyit, vagy görögdinnyét adunk az „óriás” kezébe, ha nem, akkor kiflit vagy ropit. 


Ormosnak úgy kell megennie, hogy nem lát belőle semmit, a többiek persze mindent. Ez igen mókás tud lenni. Némi próbálkozás után le kell cserélni a játékosokat, nehogy sértődés legyen belőle. Mert ha senkinek sem sikerül, vagy csak nehezen, az már nem olyan bántó. A végén már a nevetéstől nem sikerül, de az csak jó.

Az elkészítése nem több, mint fél óra, vastag filctollal még annyi sem. Érdemes kipróbálni!

Megjegyzések