Nagyi tábor 1.

Már csak emlék.


Az első „Nagyi tábort” közel 10 éve csináltuk. „Bártorság, kitartás, szorgalom, ügyesség és erő!” ez volt a mottónk. Ezt kellet bizonyítani az unokáimnak, az öt nap alatt, ami persze meg is történt, és erről tanúsítványt is kaptak.

A bátorságot pl. egy ősrégi játékkal a „Rókavadászattal” kellet bizonyítani. Este, fürdés után, amikor már sötétedett, ki kellett menni az udvarra, ami tele volt rókákkal. Általában a keresés sokféle lehet, én az olvasás gyakorlása miatt, a szöveges irányítás mellett döntöttem. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy számítógépen, 16-os betűmérettel, lépésről lépésre utasításokat adtam, hogy merre, mennyit haladjon. Persze össze-vissza rohangálással is lehetett eredményt elérni, lényeg, hogy a tíz róka levadászásra kerüljön.

A kitartást virágöntözéssel kellett bizonyítani. Kis kannával az összes virágot meg kellett locsolni, ezzel a növények, meg én is jól jártam, és nekik és ártott meg. 

A szorgalom-próba három részből állt. Délelőtt az ebédfőzésnél, délután a kertben, este a játékok elpakolásával kellett bizonyítani.

Az ügyességet egy családi focimeccsel kellett bizonyítani. Zászlót kellett csinálni (zászlócseréhez), a „lelátóra” közönséget kellett verbuválni (babák, plüss játékok, rajzolt figurák) és végül a meccs. 

Végül az erő. Volt kötélhúzás, súlyemelés, dárdahajítás, és mindenféle ügyességi játék. 


 

Megjegyzések