Hóember hó nélkül

Nincs hó?


Lehet hóembert építeni és hógolyózni hó nélkül? Számunkra nincs lehetetlen. A hóember különösen egyszerű, ha van valakinek kertje, és abban egy derekas fa. 
Nálunk szerencsére van egy szép cseresznyefa. Hótól és téltől függetlenül a fák törzsét ősszel mindig leszoktam meszelni. Így tanultam édesapámtól, még valamikor régen. Szerinte az megöli a kukacok, hernyók, kártevők nagy részét. Szóval október közepén én ezt megtettem. Szinte adja magát, hogy ezek után, hóember legyen belőle. Nem kell hozzá más, csak kis fekete festék, amivel szemet, szájat és gombokat festünk rá (Nem olajfesték, csak akril!!!) Aztán egy szép piros szemeteszsák, amit összehajtogatva, felkötünk fazéknak. Karok helyet egy botot kötöttünk a törzshöz, ahhoz pedig egy söprűt. Végül a piros orr az keménypapírból készült, ami nyilván nem fogja az egész telet kibírni, de hát több is veszett Mohácsnál – ahogy szokták mondani.

Ebéd után hógolyóztunk egyet … hó nélkül. Nem akarok semmilyen terméknek reklámot csinálni, de lehet már ilyesmit viszonylag olcsón vásárolni. Ha valakit érdekel, hogy mi ez, privátban megírom. Közel sem olyan, mint az igazi hó, de jó buli, nagyokat nevettünk és nagyon jól szórakoztunk.

De csináltunk mi már hóembert papírból, flakonból, rongyból, zokniból, dobozból és a jó ég tudja miből nem.


 

 

Megjegyzések