Bohóc

Farsangi jelmezek.


A bohócokat mindenki szereti, mert mosolyt fakasztanak az arcokon. Nem véletlen, hogy minden jelmezbálon van egy-kettő. És tudod mi a legjobb az egészben? Egy bohóc, még a királynak is megmondhatta az igazat! … mondom, még a királynak is!

Bohóc, vagy udvari bolond, már az időszámításunk előtt is volt, persze mindig valami más jellemzővel. Ma inkább csak cirkuszokban, születésnapokon, és hál ’istennek néha korházakban találkozhatunk velük. Összeszedtem a legnagyobbak közül egy párat, akik beírták magukat a NAGY CIRKUSZKÖNYVBE”. Oleg Popov, Grock, Eötvös Gábor („Van másik …” az öregek talán emlékeznek még erre), Chaplin, Latabár Kálmán és Zoli bohóc, a törpe. 

Visszatérve az eredeti témánkra: Miért is van sok bohóc a bálokon? Egyrészt felvidít, jókedvre derít, másrész az egyik legkönnyebben elkészíthető jelmez.

Szinte semmi nem kell hozzá. Egy nyakba akasztható valami, sál, kendő, nagy nyakkendő, tüll szoknya, esetleg valami nagy gallér. 

Aztán a fejre kell valami feltűnő: paróka, papír vagy igazi kalap, kalap tollal vagy virággal díszítve. 

Ezek után már csak fel kell öltözni. Minden, ami nagy mintás, virágos, kockás, vagy pöttyös, illetve ezek együtt, jó lehet, főleg, ha kicsit nagyobb a kelleténél, és egy kis smink.  


 

Megjegyzések