9 nap van karácsonyig

A 9. angyali üzenet,


mely így szól: „Késlekedés nélkül kezdj el az életcélodon munkálkodni.”

Kezdjek el az életem célján munkálkodni? Ehhez tudni kellene, mi az életem célja. Tartok tőle, hogy ahhoz, hogy most kitaláljam, már kicsit öreg vagyok. Hogy régebben mi volt? Hát az már feledésbe merült, meg nem is nagyon jött össze. Ez persze így nem egészen igaz, mert volt, ami sikerült, és volt, ami nem … mint a legtöbb embernek.

Nézzük csak! Volt egy hivatás béli és egy magánemberként béli. Magánemberként kezdetben minden jól alakult, szép családom lett, aztán tragédiák sorozata, és most megint boldog, elégedett és kiegyensúlyozott vagyok. Ami a szakmaiságat illeti, sokkal árnyaltabb a helyzet. Fiatal pedagógusként, meg akartam váltani a világot. Hát ez nem jött össze, sőt (bár ez nem rajtam múlott) most rosszabb a közoktatás, mint az én pályafutásom alatt. Aztán mindig szerettem az irodalmat és a történelmet. Mindig mindenről volt véleményem, és szerettem volna leírni, de időm, az sosem volt rá, vagyis nem annyi, amennyit szerettem volna.

Most – hogy nyugdíjas vagyok – sokkal több a szabad időm, kedvenc időtöltésemmel foglalkozhatok. Lehet, hogy most jött el az én időm? Ha még többet, még jobbat írok, lehet, hogy lesz saját könyvem? Talán tényleg keményebben kellene „munkálkodnom”!

Megjegyzések