1 nap van karácsonyig

A 1. angyali üzenet,


mely így szól: „Vigyázz a gondolataidra; csak arra gondolj, amit szeretnél, ne pedig arra, amitől félsz, mert bevonzod, amire gondolsz.” Ez bizony nem könnyű feladat. De hát ki irányítja a gondolatainkat, ha nem mi?

Mondom én, aki épp sokat küszködők vele. Én úgy általában, olyan aggódós típus vagyok. Hiába akarom irányítani a gondolataimat, valamitől mindig félek, valakiért mindig aggódok. Akinek négy gyereke és öt unokája, férje és testvére van, annak bizony van aggódni valója. És hát persze néha magamért is, mert nagyon félek, hogy beteg leszek, hogy elhagy az erőm, vagy éppen elbutulok. Becsületemre legyen mondva, nagyon harcolok ellene.

És igen, ahogy az angyali üzenet is mondja, igyekszem, erőlködök arra gondolni, amit szeretnék. Mert mit is szeretnék? Sok mindent. Szeretném, ha mindenki egészséges lenne! Szeretném, hogy senkinek se keljen nélkülöznie! Szeretném, hogy béke legyen az egész világon! Szeretném, hogy az emberek szeretettel és megértéssel fordulnának egymás felé! Szeretném, hogy a becsület és tudás nagyobb érték legyen, mint a vagyon! Szeretném, hogy az irigység eltűnjön a világból!

Szeretnék önzetlen lenni, de még ez sem sikerül maradéktalanul, pedig ez csak rajtam múlik. A kívánságaim listáján, én magam is elég rangos helyen vagyok. Szeretném látni az unokáimat sikeres, boldog felnőttként. Szeretnék egy rakás dédunokát! Azt már ki sem merem mondani, hogy írói álmaim is vannak. Saját könyv? Író-olvasó találkozó? Dedikálás? Vagy ez már túl sok?

De semmi sem annyira fontos, mint a család! A családban a béke, szeretet, egészség és egymás megértése, segítsége. Ezt kívánom minden Olvasómnak is! 

Megjegyzések