Termésből, gyümölcsből

Nem csak szájnak, szemnek is!


Szokták mondani, és valóban, először a szem kívánja meg a finomságot. Nagyobb örömmel nyúlunk egy gusztusos falatért, egy szépen elrendezett tányérért, ha az ízlésesen, mesésen vagy akár viccesen van elrendezve. Ehhez persze több idő kell, de néha, a gyerekek kedvéért mindenképpen meg kell próbálni.

Az étel persze nem játék – tanítjuk a gyerekeknek – és ezt komolyan is gondolom. Nem kidobásra, étvágygerjesztésre gondoltam. Ha az ételt macinak, nyuszinak, kukacnak tálaljuk fel, azt ugye még simán meg lehet enni. Pl. amikor a baglyot készítettük, itt-ott kicsit bele vágtunk, attól azt még meg lehet enni (megjegyzem, hullott almából készült). 

Néha, a játék kedvéért, felhasználunk egy két termést, gyümölcsöt, ami szinte biztos, hogy utána ehetetlen, ezek azonban a selejtből készülnek. Az alma-kalitka, egy középen romlott alma volt. Levágtuk az alsó és a felső jó részét, sőt középen „kifoltoztuk” az alsó hibás részt, így már egészen jól nézett ki. Fogpiszkálóval erősítettük össze. A kalitkába feketerigók kerültek, ami hullott szeder. 

Rakhatunk mást is a kalitkába, bogyóból, termésből, fadarabból vagy virágból. A képen látható madarak, kavicsból, illetve paradicsomból vannak. 


Megjegyzések