Kis művészek a szabadban

Udvaron festeni!


Isteni dolog! Próbáljátok ki! A legális „maszatolás” minden gyereket felszabadít, boldoggá tesz. Igaz jár némi maszattal, de hát számít az? Egy két lehetőséget mutatok be, de nyilván ennél sokkal több van.

Mire lehet festeni?

Szinte bármire, amit a házigazda megenged. Ha van az udvarban, ól, kisház, vagy szerszámtároló stb. annak az oldala vagy hátsófala különösen jó.

Ha van az udvarban vastagtörzsű fa, kivágott tuskó, rönk, arra is lehet bármit festeni: madarakat, bogarakat virágokat, vagy hóembert. 

Ha egyik sincs, akkor egy leselejtezett fehér lepedő igazi kincs. Csak ki kell egy olyan helyre kötni, ahol nem számít, ha festék lecsöpög, és máris mehet a móka. 

Ha az sincs, akkor egy nagy karton dobozt széthajtogatva, nekitámasztunk valaminek, arra ráteszünk és rögzítünk egy ív csomagolópapírt, és kész a rajz felület.

Mivel festhetünk?

Olaj, fal festéket semmiképp sem javasolnám, azzal nem jó játszani. Viszont nagyon jók az ételfestékek. Ezek olcsók és keverhetők. Pl. ha tengert akarunk festeni, akkor kell egy adag kék, egy adag zöld festék. Ezeket dunctosüvegbe rakjuk, felöntjük vízzel, használjuk egy ideig, majd a maradékot összeöntjük és úgy használjuk. Jó még a „hobby color” nevezetű festék is, persze hígítva. Ez minden színben kapható.

Mivel vigyük fel a festéket?

Ez a legérdekesebb! Nagy ecsettel, vagy festékbe mártott bottal ráfröcskölünk. Kisebb nagyobb szivacsdarabokat festékbe mártunk és a felülethez nyomjuk, vagy dobjuk. A legjobban a vízipisztoly használatát szokták élvezni. És persze lehet, sőt kívánatos, ezek variálása.

 

Megjegyzések