Játék kintre, bentre

 Én vagyok a széles szájú béka …  


A neten láttám egy aranyos játékot, egy WC papírhengerből készült békát, mely „be tudja kapni” a legyet. Úgy gondoltam, ezzel kicsit nehéz a játék, ezért én megcsináltam nagyobbra, gyümölcslé flakonjából.

A játék lényege, hogy egy zsinór egyik végét a békához, a másik végét a légyhez erősítjük. Egy ügyes mozdulttal meg kell lendíteni és a nagy szájba kell ejteni a legyet.

Borús, esős napokra jó szórakozás, mert könnyű elkészíteni és utána lehet vele a szobában is játszani.

Hozzávalók: békánként egy gyümölcsüdítős flakon, kartonpapír, festék, ecset, gomb, zsinór, olló, iratkapcsoló.

Készítése:

béka: rajzolunk a képen látható módon két-két lábat, kivágjuk, a flakon két végét levágjuk, az egyik végét két oldalról bevágjuk, ebbe rakjuk az egyik láb-párt, a másikat az elejére erősítjük, a hátsólábánál összekapcsoljuk a doboz végét iratkapcsolóval, a békát befestjük zöldre, a száját belülről pirosra, szemeket festünk rá fehérrel. 

légy: egy zsinórra gombot (lehetőleg hosszúkást) kötünk, átlátszó irattartóból két szárnyat kivágunk, kicsit a széleket befestékezzük, hogy kicsit látható legyen, ráragasztjuk a gombra, a gomb végére szemeket és orrot rajzolunk filctollal. 


Miután elkészült, a nagy szájáról eszembe jutott az „Én vagyok a széles szájú béka …” aranyos kis ének, melyet el is lehet játszani. Aki kíváncsi rá, megtalálja a neten.

 

Megjegyzések