Ismét békák

Az ugró béka.


Bármennyire furcsa, ezek a békék WC hengerből vannak, és mégis tudnak ugrálni. Hogy hogyan? Erről fogok most írni.

Előtte azonban, hivatkoznék egy régebbi, történelmi játékomra, mert annak a dobozát használtam most fel. Tudjátok, az újrahasznosítás!

A használt doboznak egyszer az egyik felét használjuk egyszer a másikat, aszerint, hogy a békás, vagy a töris játékkal foglalkozunk. Emlékeztetőül: „Töri és évszámok” 

http://www.modernnagyi.hu/2022/03/tortenelmi-jatek.html 

Visszatérve az eredeti gondolathoz, a doboz alját befestettem zölddel és kékkel, hogy az a látszat legyen, középem egy tó van. A játék lényege ugyanis az, hogy a békákat bele kell ugráltatni a tóba. A doboz négy sarkában egy-egy szám van, 1,2,3,4, ugyanaz mint a WC henger egyik oldalán. A másik oldalára békaképet ragasztottam,


de ha valakinek egyszerűbb, rajzolva is nagyon jó lehet.

A hengerek alja kb. 2-3 cm magasan be lettek vagdalva, kicsit kinyitva, így nem borul olyan könnyen. 


A négy békát a doboz négy sarkába rakjuk, onnan indulnak a tóba. A játékosok – ha ketten játsszák mindkét kezükkel, ha négyen játsszák egy-egy kezükkel, pontosabban a mutató, a középső és a gyűrűsujjuk végével – kopogtatják a dobozt, amitől az rezgésbe jön, és mozog a béka. Mindenki egyszerre ütöget, de békához nem szabad hozzányúlni. Az győz, akinek a békája előbb a tóba ér. Néha előfordul, hogy más békáját juttatjuk a célba, de hát játék, szórakozás, annak is örülni kell.

Megjegyzések