Ballagás

 Ballagós ajándék.


Már elballagtak a középiskolások, az óvodások nagy része, csak a nyolcadik osztályosok vannak vissza. Ez persze nem olyan nagy ünnep, mint a középiskolai, de kihagyni semmiképp sem szabad.

A meghívottak, törhetik a fejüket, milyen meglepetéssel tehetnék szebbé, emlékezetesebbé e napot. A legtöbben virágot visznek, és persze még valamit.

Én egyedi ajándékot készítettem a most ballagó, legnagyobb unokámnak. Nem sok minden kell hozzá, csupán egy dunsztos üveg a tetejével, fekete dekorgumi, sárga fonal, egy miltonkapocs és persze olló, ragasztó. A dekorgumiból kivágunk egy négyzetet, egy kört és egy hosszú csíkot (téglalapot). Méretet nem írok, mert az üveg nagyságától függ az egész. 


A tetőt kiszúrjuk egy hegyes ollóval, hogy majd a miltonkapcsot átnyomhassuk rajta. A tető tetejére ráragasztjuk a körlapot, átnyomjuk rajta a miltonkapcsot. A téglalap alakú dekorgumiból hengert formálunk, majd ráragasztjuk a körlapra, illetve a tető oldalához.  


Sárga fonalból zsinórt sodrunk, és egy pamacsot készítünk, melyet pár öltéssel összevarrunk, és a tető lyukán átfőzzük. 

Végül ráragasztjuk a négyzetet a körlapra úgy, hogy a zsinór kilógjon. 

Az üveg eredendően átlátszó, ám hogy ne lehessen látni a tartalmát, egy szöveggel ellátott papírlapot raktam bele. Én még egy verset is írtam, de ez nagyon személyes, így azt nem adom közre. 

És hogy mi kerül az üvegbe? Sok minden lehetne, de az enyém meglepetés. (másoknak ajánlom: óra, nyakkendő, belépő valahova, ajándékutalvány stb.)


 

Megjegyzések