Hogyan lesz az alma?
Mondhatnám viccesen, hogy megveszem a boltban, vagy leszedem a fáról. Na igen! De hogy kerül a fára? Ezt mutatja be a 3.4.5. osztályos gyermekeknek a „Lapozható Almafácska”.
Talán furcsán hangzik, hogy „lapozható almafa”, de ez a név nyilván nem tartalmára, csak a formájára, a kivitelezésére utal. Attól lapozható, hogy készítettem 10 db papíralmát, melyeket a száránál fogva egy miltonkapoccsal összefogtam. Ezáltal a 10 lap akár föl, le hajtogatható, vagy mint a legyező szétnyitható.
A tíz képet az internetről töltöttem le, vagy rajzoltam, majd dekopázs technikával kemény lapra ragasztottam, végül kivágtam.
A képeken látható, hogyan lesz a magból alma (mag, csíranövény, magonc, suháng, csemete, termőfa, termés).
Valamint az a folyamat, hogy hogyan lesz a rügyből alma (rügy, virág, beporzás, termő nődögél + sziromlevél lehullik, kis zöld, majd nagy piros alma)
Végül
egy kis versike, amolyan Nagyi féle:
- Rügy, madár, méhecske,
- Porzók, termő és bibe.
- Tavasszal csak virágját látod,
- Nyáron termését meg is kóstolhatod.
- Termőből, bibéből alma lesz,
- Edd, télire vitamint gyűjthetsz!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése