Húsvéti játékok

A mi nyuszink.


A ravaszdi jelzőt rókákra szokták akasztani, de mifelénk a nyuszik is azok. És mint a képen is látható, már elindultak, a gyermekek nagy örömére, hogy ajándékozzanak és tréfálkozzanak. Merthogy a Húsvét annyi mindent jelenthet: vallási ünnep, ajándékozás, családi találkozó, nagy evések, kinti játékok, locsolkodás ... 

Húsvét másnapjára játékok:

  1. A legegyszerűbb, amikor a nyuszik, elrejtenek csoki és igazi tojásokat vagy más apróbb ajándékokat a fűbe, a bokrok alá, a gyermekeknek pedig meg kell találniuk, hogy az övék lehessen.
  2. Egy ajándék van csak elrejtve, de azt különböző feladatok útján lehet megtalálni: 1. Az adott hely egy keresztrejtvény megoldásával tudható meg. 2. Kincsvadász-szerűen utasítások sokasága vezet az ajándékhoz. 3. Kicsi gyermekeknél, akik még nem tudnak olvasni, táblácskák vagy nyilak mutatják az utat.
  3. Tojás-adogató: A játékosok körben állnak, közel egymáshoz, hogy szinte kézből kézre átadható legyen egy kislabda. Aztán tágítják egy lépessel a kört, majd megint, és megint, hogy egyre nagyobb legyen a kör, és egyre ügyesebbnek kell lenni, hogy a mellette levő elkapja. Ha mégsem sikerülne, akkor ő kiesik a játékból.  Ez addig megy, míg a végén egy játékos marad. A következő játék ugyanez, csak egy húsvéti tojással. Végül, megint ez a szabály, án ezúttal egy igazi, nyers tojással. Ez már egy kicsit veszélyes, de mókás.
  4. Rajzoljatok nyuszit, de csukott szemmel! A családból valaki legyen a zsűri, de ő nem tudhatja, hogy melyik művet ki készítette. 
  5. Ügyességi játék. Egy adott pályán úgy kell végig menni, hogy közben minden játékos egy tojást egyensúlyoz egy fakanálon. Az nyer, aki leggyorsabban végig tudja vinni a pályán anélkül, hogy leesne a tojás. Haladók a tojást egy evőkanálban is egyensúlyozhatják, amelyet a szájukban tartanak.

 

KÉP: https://www.facebook.com/groups/2591789967780492/ alapján készült

Megjegyzések