Húsvéti dekoráció

 Kiscsibe a tojásban.


A csibe, a tojás, a nyuszi olyan húsvétos. Már van nagy nyuszink, minden méretű tojásunk, kiscsibénk, most valami mást kellett kitalálni, ami feldobja az eddigi kerti dekorációnkat. Ez egy olyan kiscsirke, ami akkor bújik ki a tojásból, amikor akarjuk.

Méretet nem írok, mindenki döntse el magában, mekkorát akar, illetve mekkora, hozzávaló papírja van. Ilyenkor jók, a már nem használt karton dobozok. A szín nem számít, akrilfestékkel bármi lefesthető a kívánt színre.

Nem írom le részletesen, mert mellékelek egy videót, amin látszik a munkafolyamat, csak egy két lépésre hívom fel a figyelmet. 


Újságpapírból elkészítettem a tojás és a csibe alaklemezét, ezzel a gyerekek könnyen rárajzolhatják a kartonpapírra. 

A kész kiscsirkét a tojás alsófelére, hátulról ráragasztjuk. 

A kész tojás hátulján van a „mechanika”, vagyis, hogy mitől nyílik, illetve csukódik a tojás. Hátul két szívószál került rögzítésre, melyben vékony gumi van. A tetején egy madzag van, amivel fel lehet húzni a tojás felső részét. Ha a madzagot vissza engedjük, a gumi összehúzza a két részt, vagyis bezárul a tojás. 

Mindezt egy fához vittük, a madzag a fa elágazásánál hátra kerül, vagyis valaki a fa mögül tudja nyitni, zárni a tojást.


 

Megjegyzések