Húsvét 2022

 Nyuszis tartó 1.


Először a kicsi tartót mutatom be. Feltehetőleg dunsztos üvege mindenkinek van otthon. Az egészen kicsitől, az egészen nagyig, minden jó. Én két kisebbet választottam. A legkisebb egy „Erős Pista” üvege, ez azért jó, mert a teteje már eleve piros.

Ám szinte bármilyen üveg jó, csak két dolgot kell előtte átgondolni. Ha nagy üveget választunk, akkor több minden fér bele, de nagyobb az anyagszükséglete is.  Szóval mi számít jobban: a befektetett munka, illetve anyag, vagy a berakható mennyiség?

Ha kis üveget fogunk, akkor egy kisebb, vagy nagyobb hungarocell tojásból készíthetünk nyuszifejet. Ha egy hatalmas üveget, akkor zokniból, vagy harisnyából lehet fejet csinálni. Mindkét esetben, a fejet ráragasztjuk a kupakra.

A nyuszik lehetnek szürkék, mint az igaziak, de szerintem sokkal vidámabb, ha színesek: piros, kék, zöld, pink stb. Ezt háromféleképpen lehet megoldani. Belülről befestjük akrilfestékkel, vagy kibéleljük filccel, vagy dekorgumival. Mindenképpen belülről, mert így megmarad az üveg csillogása. Mi kivágtunk az elejére agy tojásformát, hogy hátható legyen a tartalma. Végül kötünk a nyakára egy olyan szalagot, ami harmonizál a nyuszinkkal. Húsvétkor a fűbe, vagy a virágok közé elhelyezve, igen tetszetős kis ajándék.


Megjegyzések