Ajándék anyukáknak

 Beváltható jegyek.

Méghozzá mosásra, mosogatásra, porszívózásra, alvásra, sütés-főzésre, takarításra, bevásárlásra, kertimunkára stb. Attól függően, hogy anyának mire van szüksége.

Abból indultam ki, hogy egyrészt minden anyuka szereti, ha segít neki a gyermeke, másrészt, nem árt, ha kiveszi a részét a házimunkából. Ezt többnyire persze a gyermekek nem túl szívesen teszik, na de az anyák napját méltó módon kell megünnepelni.

Sok mindent készítettünk már az elmúlt években. 

Ám nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mást tud egy 2 éves, és mást egy 14 éves, más az igénye és más a lehetősége, no és egy anya elvárása (ha van olyan) is más. Egy 12-14 éves már nem áll neki szivecskéket és virágokat rajzolni, vagy versikéket mondani, ami viszont nem azt jelenti, hogy nem szereti, vagy nem köszöntheti édesanyját. Csak másként.

Erre adok most egy-két tippet. Kártyakészítés. Na nem játékkártya, inkább ez amolyan vállalás, elismerés, ígéret, kötelezvény, melyben az ajándékozó, felajánl előre bizonyos jócselekedeteket, amit a megajándékozott szükség esetén igénybe vehet. Ez lehet: MOSOGATÁS, MOSÁS-TEREGETÉS, PÓRSZÍVÓZÁS, BEVÁSÁRLÁS, VACSORAKÉSZÍTÉS, KERTÉSZKEDÉS, SÜTÉS-FŐZÉS, STB. Ennek megfelelően lehet Mosogatójegy, Főzőjegy, Alvójegy stb. 

A formája bármilyen lehet, mi a következőket csináltuk: Felül, középen a jegy neve, ami megnevezi a cselekvést. Utána pár mondatban a lényeg, ki, mikor, hányszor mit csinál. Végül a dátum és az aláírás. Hogy még szebb legyen, ezek alá képeket tehetünk, ami lehet, Netről bemásolt, vagy fénykép, vagy a gyermek által készített vicces rajz. 

Minden ajándéknál fontos a csomagolás. Ezeket jegyeket (minimum hármat kell szerintem adni) tehetjük kész, vagy általunk készített borítékba, zacskóba, kis dobozba, ám mi, hengerbe tettük. Sőt a hengert be is csomagoltuk, végül masnival díszítettük. 


Megjegyzések