Tavasz pilléi 2.

 Lepke, vagy pillangó?


Ha elolvastad a tegnapi bejegyzésemet, akkor e kérdés már nem kérdés. Szóval azt már tudjuk, hogy a kettő nem ugyanaz. Az viszont biztos, hogy a szép színes pillangók gyártása, vagy kerti kergetőzés velük, kellemes, jó móka. Emlékeztek, még Süsü, a sárkány is szerette.

Az ablakokat díszítő, ólomüveghez hasonló papírképek készítése, régi dolog, és egészen kicsi gyermekek is meg tudják csinálni. A formát felnőtt által készített alaklemez segítségével könnyű megrajzolni, a festést pedig nem lehet elrontani, hisz a formának nincs jelentősége. Már csináltunk hasonlót többször is. A legkedveltebb téma az ősz, a gyönyörű színeivel, illetve az őszi levelek. 

Nagyon szép ablakba való kokárdát, vagy nemzetiszínű virágot is készíthetünk ezzel a technikával március 15-re. 

A most bemutatásra kerülő kép, egy színes pillangó.  

Itt is elkészítettem az alaklemezt, melynek segítségével könnyen megrajzolható a fekete váz. A nyírása kicsit macerás, ezt lehet könnyíteni, de persze bonyolultabb minta is lehet. Célszerű manikűrollóval vágni. Atán egy vékony papírra (pl. selyempapír) vízfestékkel színeket futtatunk össze. Erre rátesszük a kivágott fekete vázat, összeragasztjuk, majd körbevágjuk, és kész. 


 

Megjegyzések