„Hóvirágom, virágom”

 Mintha tavasz lenne!


Március is sok szép ünnepet tartogat számunkra, de a legjobb benne, hogy végre tavaszodik, hosszabbak a napok, és többet lehetünk a szabadban.
Rügyeznek a fák, megjelentek az első tavaszi virágok. Kidugta fejét a kis fehér virág, a hóvirág. Ugye sokaknak eszébe jut róla Donászy Magda verse:

  • Hóvirágom, virágom, mi újság a világon?
  • Véget ért a hosszú tél, simogat az enyhe szél,
  • Melegebben süt  a nap újra, szalad a patak.
  • Hallottam a cinegék kikeleti énekét,
  • Tavasz jár a határon. Ó, be szép ez virágom!

Az első tavaszi ünnep, 03.08, a nőnap. Erről senki sem feledkezhet meg, a férfiak, azért mert köszöntenek, a nők pedig azért, mert köszöntik őket. Már gyerekkorban nem árt, ha ezzel találkozik egy kisfiú. Egy szem fiú unokámmal, anyának, fehér virágos képet készítettünk. Gyorsan megvan, és nagyon elrontani sem lehet, hisz a virágfeje adott, a fű és a levél pedig majdnem mindegy, hogy milyen. 

Készítése: a kozmetikai törlőnek két szélét behajtjuk, iratkapcsolóval a végét rögzítjük, sárga kartonból egy kis csíkot vágunk, beragasztjuk a fehér tölcsérbe, zöld kartonból füvet, levelet, szárat vágunk ki. Végül egy 18x14cm-es kék kartonra ráragasztjuk. Írhatunk rá, vagy a hátuljára szöveget, de dátumot és nevet mindenképpen, hisz így marad örök emlék.

A hóvirág készítése is könnyű.  Levágunk egy papírcsíkot, melyet felébe és ismét felébe hajtunk. Ebből kivágunk egy szirom alakú részt. Egy virághoz 3 rész kell. A két szélsőt felé behajtjuk, és ráragasztjuk a középső sziromra. Zöld papírból hosszú szárakat, leveleket és virágonként egy-egy csésze formájú lapocskát vágunk ki. Mindezt (a virágot és a levelek felső részét nem) kék papírra ragasztjuk, hogy a fehér virág jól látszódjon. 



 

Megjegyzések