Első félév vége

Bizonyítványosztás.


Ami persze nem bizonyítvány, csak félévi értesítés. Ki komolyabban veszi, ki kevésbé. Én inkább az utóbbira szavaznék. Lazításként, mutatok egy kis feszültségoldó, trükkös játékot.

Csoda-csomó 

A gyermek a következő feladatot kapja: Fogd meg a zsinór két végét, és készíts rajta úgy egy csomót, hogy a végeket nem eresztheted el! A gyerekek először össze-vissza kísérleteznek, de persze nem sikerül.

A megoldás a következő: A játékos maga elé fekteti a zsinórt, keresztbe fonja a karjait s jobb kezével megfogja a zsinór bal végét, bal kezével a zsinór jobb végét, aztán szétbontja a karjait, el nem eresztve a zsinór végeit. S mikor szétbontotta karjait, ott a görcs a zsinóron.  

A homlok-írás. 

Egy írólapot 4-5 cm-es csíkokra felvágunk. A lapot és egy ceruzát adunk a gyermeknek  azzal a felszólítással, hogy a papírt a balkezével szorítsa oda a homlokához. Nem engedve időt a vállalkozónak arra, hogy megfontolgassa, mit tesz, megkérjük, írja a saját nevét, a homlokán levő szalagra. A nézők nagy mulatságára tíz vállalkozó közül kilenc sebtében hozzá is fog és oda is írja a nevét, csakhogy fordítva, azaz jobbról balra. Ez a mozgása a kéznek ösztönszerű, és az első pillanatban jóformán mindenki így cselekszik. A második, vagy harmadik próbálkozás már biztosan sikerül. 

Alma flakonban 


Kell hozzá egy flakon, egy alma, egy hurkapálcika és olló, vagy sniccer. Csak arra kell vigyázni, hogy nem legyen túl nagy az alma, és el ne vágd a kezed! A többit meglátod a videón.  

A buborékos játék, szinte évszázados múltra tekint vissza. A mienk, csak annyiban tért el az eddigitől, hogy egy lapos tányéron csináltuk. Egy tálkába 2 rész mosogatószert, 1 rész vizet összekevertünk, majd ezt öntöttük egy lapostányérba. Egy szívószállal el kezdtük fújni, és a legkülönbözőbb, színjátszó gömbök, vagy inkább félgömbök jöttek létre. Néha egy-egy nagy, néha sok kicsi, máskor pedig a nagyban egy kicsi. 


 

Megjegyzések