5. Hóember hó nélkül

Ha nincs hó.


Lehet hóembert építeni és hógolyózni hó nélkül? Mármint kint az udvaron. Számunkra nincs lehetetlen. A hóembert készíteni különösen egyszerű, ha van valakinek kertje, és abban egy derekas fa.

Nálunk szerencsére van egy szép, egészséges, vastag törzsű cseresznyefa. Hótól és téltől függetlenül a fák törzsét ősszel mindig leszoktam meszelni. Így tanultam édesapámtól, még valamikor régen. Szerinte az megöli a kukacok, hernyók, kártevők nagy részét. Szóval október végén én ezt megtettem. Szinte adja magát, hogy ezek után, hóember legyen belőle. Nem kell hozzá más, csak kis fekete festék, amivel szemet, szájat és gombokat festünk rá (Nem olajfesték, csak akril!!!) Aztán egy szép piros szemeteszsák, amit összehajtogatva, felkötünk fazéknak. Karok helyet egy botot kötöttünk a törzshöz, ahhoz pedig egy söprűt. Végül a piros orr, az egy keménypapírból készült tölcsér, ami nyilván nem fogja az egész telet kibírni, de hát több is veszett Mohácsnál – ahogy szokták mondani.

És persze hógolyózni is lehet (Nem akarok semmilyen terméknek reklámot csinálni, de lehet már ilyesmit viszonylag olcsón vásárolni), de ez már egy másik történet.

És ez nem mese!

Megjegyzések