1. „A szeretet minden…”

 Szenteste! Karácsony!


Micsoda édes zengésű szavak! Hát ismét itt vagy?!? Isten hozott! Legyél jó vendég … nem is … inkább érezd magad otthon minálunk és minden barátom házában!

 „A szeretet minden…”! Olvashatjuk Szent Teréz naplójában. Mostanában, így karácsony tájt, talán egy kicsit mindenki többet foglakozik, többet beszél a szeretetről, mint máskor. Bízom benne, hogy egy kicsit más is történik. Sokan felkeresik rég nem látott ismerősüket, ha személyesen nem is, legalább telefonon vagy levélben, jó kívánságokat mondunk egymásnak és ajándékozunk.

Szenteste! Karácsony! Micsoda édes zengésű szavak! Hogy megtelik a szív a rájuk való visszaemlékezésben! Gyermekkoromra gondolok, és arra a sok szép karácsonyestre, amit családom körében eltöltöttem, a viaszgyertyák fényére, a kis csilingelő csengőre, a fenyő pompás illatára, boldog, gyermeki örömömre. Persze olyanok is felrémlenek emlékeimben, amelyekből hiányzott minden vígság, boldogság, de amelyek még így is megtartották varázslatos szépségüket.

Ezt a varázst várjuk mindig, de mindig nem lehet itt. Egy évben egyszer, ha szerencsénk van, és megteremtettük magunknak, akkor igen. Várjuk a varázst, a csodát, a karácsony csodáját. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ez. Ez a karácsony csodája.


Advent első vasárnapjától máig, karácsonyig, azaz 27 alkalommal jelentkeztem minden este egy-egy kis karácsonyi, téli vagy szeretetről szól történettel. Remélem páran elolvastátok, és talán egyik-másik tetszett is. Bucsuzásul még egy szösszenet:

Ne hagyd szívedet, mint rossz dobozt, zárva!
Hisz annyian állnak szeretetre várva.
Merj adni, merj kapni, tudj csak elfogadni,
S meglátod, szívedben bőven fog maradni!

Szeress csupán azért, mert jól esik szeretni,
Csodás emlékeket szívedben rejtegetni!
Érzések, szeretet, és jókívánságok,
Szívet melengető, vidító ajándékok.

Legyen hát karácsony mindenki szívében,
Ez a fény ragyogjon bennünk egész évben!
A szeretet lángját őrizd meg szívedben,
Légy általa boldog, éljél tőle szebben!

Aki idáig eljutott, és mind elolvasta, az jelentkezzen! Az Ő számára van egy meglepetésem.

Megjegyzések