Négy Mikulás?

 Hány Mikulás van?

Igazából egy, de december 6-án lehet látni a buszon, a villamoson, a boltokban, az iskolákban, hogy a motoros Mikulásokról már ne is beszéljünk. De számít ez?

Érdekes, hogy a nagyobbacska gyermekek már rég ismerik a Télapó mibenlétét, mégis belemennek a játékba, és persze várják a meglepetést. Mint ahogy mi is – valljuk be – belemegyünk a játékba. Mert játszani jó! Csodát teremteni nagyon jó! Meglepetést készíteni, nem csak annak öröm, aki kapja, hanem annak is, aki készíti. Hát akkor miről beszélünk? Lehet itt kicsi-nagy, sovány-kövér, nagy puttonyos, vagy hátizsákos, szánkón vagy motoron érkező, 1,2,3, akár 100 Miki is, nem számít. Csak egy valami számít: az örömszerzés! 

Szóval, hozzánk is jön a Mikulás, hogy hány azt nem tudom, de négy unoka van, így négy meglepi kell, az biztos.

Az ideit úgy készítettem, akarom mondani, úgy készítette a Mikulás, mintha miki-sapkák lennének. Valójában egy 80 cm hosszú, piros anyabók készült tölcsér, mely fehér műszőrmével kezdődik, és műszőrme golyóval végződik. Ebbe került a piros szemeteszsákból formált tölcsér, abba pedig az ajándék, melyet egy kartonpapír körlap zár le. Mindezt piros keskeny szalaggal ha összekötjük, illetve bezárjuk, akár fekve, akár állítva, de felfüggesztve is tárolhatjuk. 

És hogy mi van benne? Hát, azt csak a Télapó tudhatja!

Megjegyzések