Papírpörgő

 Egy kis barkácsolás.

Régen tettük, pedig a kézügyesség fejlesztése, nem csak hasznos, hanem szórakoztató is. Szokásomhoz híven, filléres játékot mutatok. Nem kell hozzá más, csak egy hurkapálcika, ragasztó és egy reklámújság. Persze csinálhatnánk vásárolt színes lapokból is, de minek. Ezek az újságok, úgy is kidobásra vannak ítéltetve, ingyen van, legalább lesz egy kis hasznuk. Egyébként más színes papírt igénylő dekorációhoz, barkácsolásokhoz is ajánlom.

Szóval fogunk egy Á4-es méretű színes reklámújságot, és kb. egy 1, vagy 1,2 cm-es csíkot egyszerre levágunk 10 db. lapból, illetve az újság széléből. Ezeket felszurkáljuk egy kihegyezett hurkapálcikára, úgy hogy előtte és utána is egy beragasztózott körlapot teszünk. Ez lesz az alsó fele.

Ezt követően a tetejét csináljuk meg hasonlóan: körlap, papírcsíkok, megint körlap. Arra kell ügyelni, hogy az alsó fele mozogjon, a felső rögzített legyen, ne tudjon fel- lemenni vagy körbe forogni.  

Ha a ragasztó megszáradt, jöhet a játék. Két tenyerünk közé vesszük a hurkapálcikát, és sodorjuk. Minél gyorsabban mozog a kezünk, annál érdekesebb, látványosabb alakzat jön ki. Ami plusz hozadék, az a kézügyesség fejlesztése. 




Megjegyzések