A rajzolás mindenkié!

 A rajzolás világnapja.  




Minden év május 16-án tartják. Magyarországon még nem népszerű, sőt alig ismert. Külföldön (drawing day) azonban számtalan rendezvényt szerveznek ebből az alkalomból, kiállításokat tartanak, közös rajzolásokat szerveznek.

Általában a rajzolás nagyon népszerű. Az egyévestől kezdve a 120 évesig, bárki művelheti. Nem csoda, hisz ez egy univerzális kifejező eszköz, szinte semmi nem szab neki határt. Mindegy milyen nyelven beszélsz, mindegy hol élsz, az sem számít, ha nincs igazi szép, művészi eszközöd, mert rajzolni bármivel lehet. Tollal, ceruzával, krétával, bottal, kődarabbal, lúdtollal, körzővel, szénnel, akár az ujjaddal, és bármire: papírra, falra, fára, bútorra, kőre homokba. Ezt nem lehet rosszul csinálni, ez egy igai örömforrás. Szóval, nemsokára itt a „rajzolás világnapja”. Fogj egy eszközt a kezedbe, alkoss, leld benne örömöd és szerezz másoknak is! 

Ez pl. körző! Ugye, hogy egy ovis is meg tudja csinálni!? 

A rajzolás ünnepe évről évre népszerűbb program szerte a világon. A rendezvény célja a színes kikapcsolódás, a kreativitás fejlesztése és a rajzolás, mint művészet és mint hobbi, megszerettetése az emberekkel, gyerekekkel. 


Megjegyzések