Kis bolondozások 3.

 Kié lesz a pénz? 


Ezért – vagyis az üvegben lévő pénzért – érdemes trükközni! Ha két üveg közé teszünk egy gyufaszálat, majd az egyik üveget elmozdítjuk, szinte biztos, hogy az le fog esni. De nem nálam! Nézzétek meg a videót! 


Mágneses kanál: Mondhatnám, hogy az én kezem mágneses, ezért nem esik le a kanál. De nyilván ez nem igaz. Felvehetnék egy gyűrűt, az viszont nem vonzza a vasat. Ezért a mutató és a gyűrűsujjam közé egy kis mágnest tettem. Mivel egy mokkáskanál kicsi és könnyű, simán ott marad. Vigyázz, csak akkor, ha a kanál nem műanyag és nem alumínium! 


Hol a madzag?  forrás:  https://www.youtube.com/watch?v=3oGdd-lAgjc   A youtube-s videón látszik a trükk is és a készítése is. Én megcsináltam pont úgy, ahogy a videón van, és arra jutottam, hogy ez gyereknek elég nehéz lehet. Egyszerűbben is meg lehet úgy csinálni, hogy működjön. Olyan kartonpapírból vágtam ki három egyforma méretű lapot, aminek van egy kis vastagsága. Kettőn egy-egy egyforma kisebb ablakot vágtam, egyen szélesebbet és hosszabbat. Amit kivágtam, annak a hosszából levágtam egy darabot, ez az a rész, ami belül csúszkál. Ezt feketére festettem. A három lap széleit összeragasztottam úgy hogy középen legyen a csúszkálós rész. A többi ugyanolyan, mint a videón.  



Megjegyzések