Kis bolondozások 2.

Játék és varázslat.  


A múltkor bemutattam egy-két trükköt, most pedig folytatom. Továbbra is a jókedv, a derű, a mosoly elővarázsolása a célom.

Újságpapír darabból pénz: Ki ne szeretne egy vacak papírból pénzt, vagy egy kis értékű pénzből nagyobb értékűt csinálni? Nekünk nem gond! 


Nézd csak!                 https://www.youtube.com/watch?v=28jWoV78hm8

Lyukas pohár, amiből nem folyik ki a víz: Egy poharat átszúrunk ceruzával (ez sem könnyű) és mégis tudunk bele vizet önteni, és tudunk belőle inni, anélkül, hogy egy  cseppje  sem csordul ki.


A trükkje pedig a következő: Mint ahogy a videón is látszik, igazából két műanyag pohárról van szó. Nyilván az egyik kisebb. A lyukat előre elkészítettem a nagy pohár alján úgy, hogy előröl nem látszódjon. 

Gumi: Két befőttes gumit egy mozdulattal összeillesztünk.  A képek magukért beszélnek. Az a nagyon picinyke tüske – amin megáll a másik gumi – egy fogpiszkálónak a vége, melyet UHU ragasztóval erősítettem oda. Célszerű olyan színű filctollal befesteni, mint a gumi, így kevésbé feltűnő.




Lebegő kártya: Fogunk egy kártyalapot, elmormoljuk a varázsigét, és a kártya az asztal felett lebeg. 


A kártya hátulján ugyanis egy kihajlított gemkapocs van. Az asztal oldalára pedig cellux ragasztóval egy szívószálat erősítettem. A hókusz-pókusz alatt, ebbe teszem bele a drót végét. 

Üres konzerves dobozból víz: Az üres dobozomat megfordítom, és nem folyik ki belőle semmi. Aztán ráolvasom a varázsigét, és máris nő benne a víz mennyiség. Akár ki is önthetem. Hogy hogy lehet ez? Egyszerű. Egy olyan lufi van bent, amiben víz van. Először az edényhez szorítom a lufi száját, aztán elengedem. Amikor elengedem, nyilván kifolyik a víz, amit a néző nem lát, csak akkor, amikor én akarom, illetve kiöntöm. 


Még van a tarsolyomban egy két meglepi! Nemsokára, azokat is bemutatom. Ha te tudsz jó trükköt, oszd meg velünk!

 

Megjegyzések