Kis bolondozások 1.

 Bűvészkedünk, trükközünk. 


 
Mi mást lehetne tenni, ilyen szomorú időben. Se hó, se jó idő! Iskola hol van, hol nincs. A tanárok jó része nem taníthat, mert vagy beteg, vagy karanténban van. Mindennapi téma a betegség, az oltás, a tesztelés, a bezártság. Felnőttnek is nehéz, nem hogy a gyerekeknek.

Ezért gondoltam, hogy itt az ideje egy kis bolondozásnak. Az internetről, pontosabban a youtube –ról, letöltöttem egy két olyan trükköt, amit egy gyermek is könnyen meg tud csinálni és el tudja varázsolni a barátait.

Üres doboz: Vagy még sem? Üresnek tűnik, mégis ki lehet belőle venni két kis labdát. Készítése: Kimérünk 4, 4 különböző színű 10 x 10 cm-es lapot. Az egyik négy lapból kettőn kivágunk egy kört. A képen látható módon összeragasztjuk. Az egyik lapra egy kis „alagutat” ragasztunk, ebbe jön a két kis szivacslabda. 


Működését láthatod a videón. https://www.youtube.com/watch?v=7tar3ev2PxY&t=322s 

Varázshenger: Ebben a gyufásdoboz és konzerves doboz annyiszor cserél helyet, ahányszor csak akarjuk. Kell hozzá két papírhenger, két üres konzerves doboz és két doboz gyufa. 


Újságpapírból akkora hengert készítünk, hogy alatta a konzerves doboz lazán elférjen. A trükkje, hogy a papírhengerrel együtt egyszer felemeljük a konzerves dobozt is, egyszer meg nem. Hogy hogy kell csinálni, azt megnézheted a videón. 

Bűvös ceruza: Láttál már összegyűrhető ceruzát? Hát ez az. Kell hozzá valamilyen színes, kívülről fényes papír, egy nagyon rövid, lehetőleg tengeralakú ceruza és ragasztó. A ceruzára ráhengergetjük a papírt és szélénél, belülről beragasztózzuk. Teljesen úgy néz ki, mint egy igai ceruza. Kicsit írunk vele, majd hopp összegyűrjük. 


Alma flakonban: Kell hozzá egy flakon, egy alma, egy hurkapálcika és olló, vagy sniccer. Csak arra kell vigyázni, hogy nem legyen túl nagy az alma, és el ne vágd a kezed! A többit meglátod a videón.  

https://www.youtube.com/watch?v=sl5JywnLp74

Megjegyzések