Kis bolondozás

 Bűvészkedünk, trükközünk. 


Mi mást lehetne tenni, ilyen szomorú időben. Hol esik, hol fúj! Az iskolától már minden gyermek elfáradt, hál 'Istennek tanulás, felelés, dolgozat már nem nagyon van. Ezért gondoltam, hogy itt az ideje egy kis bolondozásnak. 
Az internetről, pontosabban a youtube –ról, letöltöttem egy két olyan trükköt, amit egy gyermek is könnyen meg tud csinálni és el tudja varázsolni a barátait.

Üres doboz: Vagy még sem? Üresnek tűnik, mégis ki lehet belőle venni két kis labdát. Készítése: Kimérünk 4, 4 különböző színű 10 x 10 cm-es lapot. Az egyik négy lapból kettőn kivágunk egy kört. A képen látható módon összeragasztjuk. Az egyik lapra egy kis „alagutat” ragasztunk, ebbe jön a két kis szivacslabda. 


Működését láthatod a videón. https://www.youtube.com/watch?v=7tar3ev2PxY&t=322s 

Varázshenger: Ebben a gyufásdoboz és konzerves doboz annyiszor cserél helyet, ahányszor csak akarjuk. Kell hozzá két papírhenger, két üres konzerves doboz és két doboz gyufa. 


Újságpapírból akkora hengert készítünk, hogy alatta a konzerves doboz lazán elférjen. A trükkje, hogy a papírhengerrel együtt egyszer felemeljük a konzerves dobozt is, egyszer meg nem. Hogy hogy kell csinálni, azt megnézheted a videón. 

Bűvös ceruza: Láttál már összegyűrhető ceruzát? Hát ez az. Kell hozzá valamilyen színes, kívülről fényes papír, egy nagyon rövid, lehetőleg tengeralakú ceruza és ragasztó. A ceruzára ráhengergetjük a papírt és szélénél, belülről beragasztózzuk. Teljesen úgy néz ki, mint egy igai ceruza. Kicsit írunk vele, majd hopp összegyűrjük. 


Alma flakonban: Kell hozzá egy flakon, egy alma, egy hurkapálcika és olló, vagy sniccer. Csak arra kell vigyázni, hogy nem legyen túl nagy az alma, és el ne vágd a kezed! A többit meglátod a videón.  

https://www.youtube.com/watch?v=sl5JywnLp74

Megjegyzések