Virtuális jelmezbál

 „Modern Nagyi” jelmezbálja! 


 
Itt a farsang, a bálok, jelmezek készítésének és mulatságoknak ideje. Ilyenkor a lelkes nagymamák, szülők elővehetik varrókészletüket és kreativitásukat. A cél: egyszerű, olcsó, hordható jelmez készítése, természetesen a „megrendelő” igényei szerint. Az idei farsang és jelmezbál szinte biztos, hogy rendhagyó lesz, vagy éppen nem is lesz a járvány miatt.

De az nem lehet, hogy a gyermekek életéből ez a fantasztikus szokás, és móka kimaradjon! Az nem lehet, hogy az idén ne bújjanak jelmezbe!

Pár szót a farsangról:  A farsang hossza és naptári zárónapja minden évben más és más. Ennek az az oka, hogy bár a farsang világi ünnep és ősi hagyományai az pogány ókorba nyúlnak, mégis keresztény egyházi ünnepekkel van szoros összefüggésben. Nevezetesen a vízkereszt és a húsvéti nagyböjt közé esik. Ennek megfelelően a kezdete mindig ugyanakkor, január 6-án, vízkeresztkor van, a zárónapja pedig a húsvéti nagyböjt kezdetét jelentő hamvazószerdáig, vagyis az idén február 17-ig.

Szóval a mai naptól, február 17-ig várom a jobbnál jobb jelmezes képeket. Lehet idei, de akár egy, kettő éves, vagy még régebbi jelmezes kép, gyermekről felnőttről, kicsiről, nagyról. A képhez (ami nyilvánosságra kerül) csak a keresztnevedet és az életkorodat írd! Lesz pártatlan szakmai zsűri, pedagógusokból, ám a lájkok is számítanak, mert lesz közönségdíj is. A legjobbak oklevelet kapnak.

A képeket feltöltheted a www.modernnagyi.hu oldalra, a „kapcsolatok” részbe, vagy hozzászólásként a cikk alá. Lehet a modernnagyi facebookra is, hozzászólásként. Ha kérdésed vagy gondod van, írhatsz nekem is: b.rozsas.erzsebet@gmail.com.

Hajrá jelmezesek! Hajrá farsangozni vágyók!

Megjegyzések