Szeretethajó

 Szállj fel a hajómra


Nagy fába vágtam a fejszém. Hajót építek! Na, nem igazi fából, csak úgy jelképesen. Igazából szép és nemes gondolatokból fogom építeni, talán épp a Te segítségeddel. Ez a hajó szeretetből épül, a jóság fogja össze, bizalommal szegelem, végül őszinteséggel festem, és egy kis önzetlenséggel díszítem. Toleranciával, elfogadással, megértéssel rakom tele. Csak nehogy valaki butaságot és gonoszságot csempésszen bele!

A hajóépítés az újévi fogadalmam. Mindezt azért, mert úgy látom, hogy amiből manapság a legkevesebb van, az a szeretet. Szóval 2021. 01. 01-én elhatároztam, hogy felépítem a szeretet hajóját. Megpróbálok mindenkire mosolyogni, nem mondok senkire rosszat, elengedem a fülem mellett a gúnyos, sértő megjegyzéseket, segítek, ha tudok. És mindezért, ha valaki bugyutának vagy naivnak tart, azt is könnyedén, mosolyogva megbocsátom.  

Bizonyára nektek is feltűnt, hogy megváltozott a világ, vagy legalábbis a mi kis országunk. Nem vitatkozunk dolgokon, de még csak meg sem hallgatjuk a másikat. Ha valaki azt mondja fehér, akkor a másik biztosan azt mondja fekete. Ha valaki azt mondja menjünk, a másik biztosan azt mondja, nem menjünk. Ha valaki azt mondja kell az oltás, a másik biztosan azt mondja nem kell … nem folytatom. Nem igazán értem miért van, hisz az irodalom és a történelem annyi mindenre megtanított bennünket. Olyan sok példa van bennük, amit hasznosíthatnánk.  Gyerekkorunkban belénk nevelték, ne lopj, nem hazudj, ne beszél csúnyán! És most mégis sokak megengedik maguknak. Persze, nem kell messzire menni, én is többet megengedek magamnak, mint pl. 20, vagy 10 évvel ezelőtt. Na, nem lopásra gondolok, csak mondjuk obszcén kifejezések használatára. Lehet, hogy ez a kezdet, aztán majd jön a többi is, amit most még elítélek? Nem! Az nem lehet! Inkább épüljön a szeretethajó! Menjen mindenhova, érjen el mindenkit! Neki nem kell víz, csak szép és tiszta gondolatok!

„Az a célunk ezen a földön, hogy szeressünk, a szeretet pedig egy kétirányú utca: adunk és kapunk. Szeretettel megváltoztathatjuk ezt az őrült világot. Szeretettel békét varázsolhatunk a háborúból, elfogadást az ítélkezésből, kedvességet a gonoszságból. Te is képes vagy arra, hogy megváltoztasd a világot. Még a legapróbb cselekedet is számít … ” R. Brathen

Hát nincs igaza?

 

Megjegyzések